Billiga Cyklar Online

Classic-cykel som ofta helt enkelt kallas standardcykel i dagligt är ett samlingsbegrepp om en traditionell svensk cykeltyp där bekvämligheten sätts främst. Formen på sadeln och att det finns korg är här viktigare än vad ramen är gjord av. De har upprätt körställning, bred sadel, högt styre, fotbroms och stora hjul på 26 till 28 tum. Växlarna är inbyggda i navet med 0-8 växlar och lätta att sköta. De passar utmärkt till vardagscykling och till inte för långa turer i måttligt tempo. Skärmar och pakethållare ingår i grundutförandet, sammantaget är det därför en enkel cykel att köpa och sköta.

Vilken typ av Classic passar dig?

Damcykel med hängmatteram

Den mest klassiska utformningen är den där ramen består här av två parallella rör som gör cykeln stabil och lättcyklad. Eftersom ramen går relativt långt ner blir det lättare att kliva i cykeln. Körställningen är upprätt och avslappnad. För det mesta säljs den med en korg framtill och är en utmärkt cykel för att pendla eller handla med.

Damcykel med cityram

Den här moderna versionen av damcykeln har snabbare styrning och bättre pedalposition vilket ger bättre och snabbare cykling. Insteget är ofta extra lågt för att göra start och stopp lättare vid rödljus och korsningar. En utmärkt cykel för att pendla och göra korta turer i en stadsmiljö.

Damcykel med enrörsram

Denna typ av damcykel är bekväm och passar många. Ramen har ett överdimensionerat rör och det är lätt att kliva på cykeln och föra över foten, vilket gör den ett utmärkt val för personer som är lite mindre rörliga.