Billiga Cyklar Online

Vad som räknas som en elassisterad cykel är definierat i svensk och EU-reglerad lag.  Cykeln ska ha en pedalsensor, vilket innebär att den endast driver när du trampar. Den får inte assistera i hastigheter över 25 km/h. Elcykeln laddas inte när du cyklar utan har en adapter som gör att den kan laddas i vägguttaget.

Elcyklar finns i tre grundtyper. Den första kategorin, elassiterad classic-cykel, är för folk som bara vill ha lite assistans för att ta sig till en viss plats. Fokus ligger på komfort, cyklarna har låg instegshöjd och på ramen, breda sadlar och upprätt körställning.

Den andra kategorin är snabba pendlingscyklar med utanpåliggande växlar. De har sportigare design och körställning som gör det lättare att accelerera snabbare och att trampa ifrån andra i uppförsbackar eller vid rödljus.

Slutligen finns det elassisterade mountainbikes. Med denna robusta typ kan du utforska naturen och cykla på stigar där det skulle vara omöjligt att ta sig fram med en vanlig elcykel. Hybridteknik gör den även till en rolig och snabb pendlingscykel, du behöver bara sätta på skärmar och annan utrustning som gör den lämplig för transport.

Vilken slags elcykel passar dig?

Elassisterad classic-cykel

Om du vill kunna ta dig till jobbet på en cykel utan att bli genomsvettig så denna typ något för dig. Fokus ligger på komfort, ramen har låg instegshöjd, sadlarna är breda och man har en upprätt körställning. De har vanligtvis fotbroms och navväxlar. Även om de ser ut som en traditionell cykel accelererar de kraftigt och du kan få hjälp även i riktigt branta backar.

Elassiterad sport-cykel

Denna snabba och roliga typ av elcykel har blivit populär på kontinenten. De har moderna växelsystem med många växellägen, en kraftig och lätt ram, skivbromsar och dämpning. Den kraftfulla elmotorn ge bra acceleration, du trampar lätt upp för branta backor och du kan enkelt och snabbt transportera dig dit du vill. Motorn hjälper dig upp till 25 km/h, för att öka hastigheten ytterligare får du ta till pedalkraft.

Elassisterad mountainbike

Elassisterade mountainbikes är den senaste trenden. En mountainbike är gjord för att man ska kunna ta sig fram i skogen och med en elassisterad kan du ta dig fram på stigar där du annars inte kunnat cykla och utforska naturen på ett nytt sätt. Du accelererar snabbare och tar dig lättare upp för branta backar. Hybridtekniken gör också att den fungerar bra som pendlingscykel, även om du kan behöva lägga till sådant som skärmar och annan utrustning. Du får en snabbt och robust pendlingscykel som lätt tar dig dit du önskar. Ramen på denna typ kan vara framdämpad eller heldämpad och du kan välja mellan hjul på 27 eller 29 tum.