Billiga Cyklar Online

Barn- och juniorcyklar är en bred produktgrupp. Till den räknas allt från 3-åringens första cykel med stödhjul till mindre versioner av äkta mountainbikes. Fokus ligger på säkerhet och balans, de har därför för det mesta fotbroms och upprätt körställning. När man väljer cykel åt barnen är det mycket viktigt att storleken blir den rätta, är cykeln för stor kan de inte hantera den och det finns risk för olyckor.

En juniorcykel med hjul på 24 tum liknar vuxencyklar men har av säkerhetsskäl vanligtvis fotbroms. Cyklar med hjul på 20 eller 24 tum kan ha utanpåliggande växlar, beroende vad cykeln ska användas till, hur moget barnet är och hur stark det är i händerna kan detta vara ett alternativ. Det finns också cyklar med enbart handbroms, här behövs dock individuell bedömning och det rekommenderas att du frågor om råd i butiken.

Juniorcyklar 24 tum

Det finns många olika slags juniorcyklar, små mountainbikes eller dirtbikes eller stora barncyklar med fokus på säkerhet. De flesta har hjul på 24 tum även om 26 tum förekommer. De större cyklarna har i så fall låg ram så att barnet kan föra fram cykeln på ett säkert sätt. 24 tum passar vanligtvis för barn i åldern 8-12 eller med en längd på 130 till 150 cm. 26 tum är lämplig för ungdomar i åldern 10-14 eller som är 140 till 160 cm långa. Kom dock ihåg att det är lag på att använda cykelhjälm i Sverige, så ett bra tips är att köpa en snygg hjälm samtidigt som cykeln. Ska cykeln ställas vid skolan eller idrottshallen är också ett kraftigt bygellås näst intill ett måste.

Juniorcykel 24 tum med utanpåliggande växlar

Cyklar på 24 tum finns med utanpåliggande växlar och handbroms, vanligtvis som små mountainbikes. För att göra cyklingen så rolig som möjligt liknar rammaterial, växelsystem och dämpare dem på vuxencyklar. Mountainbike är en växande sport i åldern 8-10 och har man en bra cykel kan man köra ordentligt i skogen. Den bör ha en lätt ram av aluminium, bra kvalitet på växlarna och dämpad framgaffel. En sådan cykel väl såväl till att träna i den lokala klubben som att cykla i skogen med kompisar eller familj.