Billiga Cyklar Online

Vad för slags lampor bör jag ha?

Tidigare var det vanligast med batteridrivna lampor, på senare tid har det dock blivit vanligare med laddningsbara lampor där man slipper byta batterier. Även om de kan kosta mer blir det ändå billigare i längden, särskilt om man behöver en starkare framlampa. Belysning med glödlampor är på väg bort, titta hellre efter diodlampor som brukar betydligt mindre energi.

Hur cyklar jag i mörker?

Den nya diodtekniken gör det möjligt att ha verkliga strålkastare på hjälmen eller cykeln, vilka når belysningsnivåer jämförbara med motorfordon.  En bra hjälmlampa lyser upp skogen eller landsvägen och du kan träna över under det mörka halvåret. Lamporna fungerar även vid pendling, kom dock ihåg att blända av vid möten.

Eftersom du syns dåligt när det är mörkt bör du inte slarva med lampor eller reflexer. Enligt lag bör du ha en tillräckligt stark lampa med vitt eller gult ljus framtill och rött ljust baktill, baklampan får vara blinkande. Du bör synas från 300 meters håll och bötesbeloppet är på 300 kronor.

Är Dynamo bra?

Dynamo kan vara ett bra alternativ för åretruntcyklasister. Numera är den klassiska dynamon där en rulle på däcket generade ström sällsynt, i stället är de inbyggda i framnavet. En fördel är att det inte kräver något underhåll. Nackdelar är att det uppstår rullmotstånd när man tar elen ur navet och att det väger betydlig mer än laddningsbara lampor, vill man undvika detta är dynamo inte rekommendera. Det är också dyrt att köpa navdynamo som tillbehör, om du vill ha det är det bättre att du väljer en cykel med det inbyggt när du köper en ny.