Billiga Cyklar Online

Cykellås testas regelbundet av Stöldskyddsförening och godkända lås märks SSF. Vuxencyklar har idag ofta ett SSF-godkänt blocklås. Dessa är svåra att bryta upp men hindrar inte tjuven att ta med sig cykeln. För att hindra detta bör du helst ha ett SSF-godkänt bygellås. 

Hur bör jag låsa?

Om det inte finns något att låsa fast i behöver det inte spela någon roll hur bra lås du har. Cykeln kan fortfarande lyftas och föras bort från platsen och tjuven kan forcera låset i lugn och ro. Du bör därför låsa fast ramen, gärna även hjulet, med bygeln i ett fast föremål. För att vara riktigt säkert bör det inte vara t.ex. ett staket eller en stolpe som enkelt går att skruva isär, något tjuven kan göra för att frigöra cykeln.

Vad mer kan jag göra?

Du kan göra din cykel mer svårsåld genom att märka eller registrera den, något många märken redan erbjuder från fabrik. En cykel som liknar alla andra är lätt att sälja på en annonssida på internet. Det är svårare med en cykel som är lätt att känna igen för att den är målad på ett visst sätt eller har stora dekaler. Tjuvar vill åt cyklar som är lätta att sälja.

Var bör jag ställa cykeln?

Den säkraste platsen att ställa cykeln på är inomhus i ett cykelförråd eller en källare. Måste du ändå ställa cykeln utomhus över natten bör du ställa den på en upplyst plats, då detta ökar risken att tjuven blir upptäckt när han försöker bryta upp låset.